Sump - helppo ratkaisu liidien keräämiseen

Vähennä manuaalista työtä keräämällä liidit suoraan sähköiseen muotoon!
Tilaa esittely

Kartoita asiakkaan kiinnostus

Järjestä arvonta, ota vastaan suoria tarjouspyyntöjä, kasvata asiakasrekisteriäsi. Tapoja on monia, teknisiä rajoitteita taas hyvin vähän.

Sovi esittely

Takapajula vai edelläkävijyys?

Paperinen lomake ei välttämättä jätä asiakkaallesi modernia mielikuvaa yrityksestäsi.

Palvelun perustiedot

iPad-laite tai -laite tuodaan käyttövalmiina, esiasennettuna suoraan tapahtumapaikalle (esim. messut). Asiakas täyttää omat tietonsa (perustiedot, kiinnostuksen aiheet, arvontaosallistuminen, tuotekysely, tms) Tablet-laitteen lomakkeelle ja lähettää sen. Tieto tallentuu tietokantaan ja välittömästi tallennuksen jälkeen on mahdollista lähettää kiitosviesti tai esim. .pdf-muotoinen tuote-esite asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Lähetyksen jälkeen palvelu palautuu etusivulle, jossa voidaan näyttää esimerkiksi kuvagalleria ja tietoa kampanjan sisällöstä.

Vähemmän manuaalista työtä

Edelleen moni näytteilleasettaja kerää messuilla yhteystietoja paperisilla lomakkeilla esim. erilaisten kilpailujen muodossa. Vierailijat täyttävät tiedot käsin, suuri osa jättää lomakkeen täyttämisen kokonaan väliin. Syötetyt tiedot ovat puutteellisia ja paperisella lomakkeella ei usein ole mahdollista kerätä kovinkaan tarkkoja tietoja asiakkaan tilanteesta. Messujen jälkeen yrityksellä on säkillinen ”persoonallisilla” käsialoilla täytettyjä paperilappuja, jolloin jatkokäsittely on hankalaa ja työlästä. Käsialasta ei aina saa selvää, sähköpostiosoitteet kirjautuvat väärin

Tuki ja ylläpito tapahtuman aikana

Käyttötuki toimii henkilöstösi tukena koko tapahtuman ajan. Pieniä muutoksia voidaan tehdä jopa yksittäisen messutapahtuman aikana. Käytännössä palvelun saatavuus on kaikkien asiakasprojektiemme osalta ollut 100%. Palvelu vaatii internetyhteyden toimiakseen, se on nykypäivänä (vähintään mobiilinetin kautta) saatavilla kaikkialla. Tarvittaessa palvelu on räätälöitävissä myös offline-käyttöä varten.

Toiminta tapahtuman jälkeen

Jos CRM-integraatiota ei käytetä, tiedot toimitetaan Excel-muodossa haluttuun sähköpostiosoitteeseen välittömästi tapahtuman päätyttyä. Tarvittaessa autamme tietojen jatkokäsittelyssä ja mahdollisessa analysoinnissa. Huom! Gartnerin tuoreimman tutkimuksen 70% kaikista myyntiliideistä jää kokonaan hoitamatta! Kiitosviesti ja kiinnostuneiden asiakkaiden välitön kontaktointi kannattaa miettiä etukäteen.

Hinnat ja ehdot

Alla olevat hinnat ovat ohjeellisia ja perustuvat aiemmin toteutuneisiin asiakasprojekteihimme. Hinnat alv 0%. Kokonaishintaan sisältymättömät mahdolliset lisätyöt: 85€/h.

Räätälöity

Vaatii aina erillisen tarjouksen
Kysy
  • Kuten ’Normaali’, lisäksi mahdolliset monisivuiset kyselyt + Integraatio olemassa olevaan CRM-järjestelmäänne
Sovi tapaaminen